HomeProjecten

Werkbezoek Schiphol

Waar staat gladheidbestrijding met Hoofdletters geschreven? Dat is op onze nationale luchthaven Schiphol.

Op 2 februari jl. hebben wij een werkbezoek gebracht aan luchthaven Schiphol. John, Stan en Johnny van Pol, eigenaar van Loonbedrijf van Pol, hebben een exclusieve rondleiding gekregen in de loodsen waar al het materieel staat voor het sneeuwruimen en ijsvrij houden van alle wegen, platforms en start- en landingsbanen op Schiphol. Hierin werden wij meegenomen in het proces van het ijs- en sneeuwvrij houden van alles op Schiphol. Zout strooien is namelijk niet mogelijk omdat het zout de vliegtuigen aantast en beschadigt, daarom word het middel Kalium Forminaat ingezet om het vriespunt van het water te verlagen. Wat ons opviel aan het proces is hoe begaan Schiphol is met het reduceren van de kosten, het sparen van het milieu en oppervlaktewater.

Om ervoor te zorgen dat er genoeg chauffeurs zijn voor op de machines werkt Schiphol met een poule van in- en externe medewerkers. Omdat de luchthaven zo groot is wordt er nauw samengewerkt met een externe firma. Dit is de firma Thomas cultuurtechniek uit nieuw Vennep.

Nadat wij Schiphol hadden verlaten zijn wij ook bij de firma Thomas langs geweest om kennis uit te wisselen over het sneeuw- en ijsvrij maken van verharding[en]. We hebben veel overeenkomsten qua gladheidsbestrijding en daardoor hebben wij elkaars ervaring op een positieve manier kunnen delen.

No items found.

Klaar voor het beste gras?

Neem contact op met John Janssen Grass Solutions!
Goed advies, Topkwaliteit gras en altijd eerlijk.
Neem contact op!